De stage van Thijs op de Projecten afdeling.

Thijs heeft zijn stage gelopen op de afdeling Projecten. In dit blog lees je over zijn leertraject met betrekking tot ICT projectmanagement en Microsoft Dynamics 365. Lees over hoe Thijs zijn stage al snel veranderde in een heuse bijbaan in de ICT.

 

Hoe is je keuze tot stand gekomen?

Voor mijn opleiding business IT & management moest ik een meeloopstage doen.  Om een passende stageplek te vinden heb ik LinkedIn gebruikt. Via LinkedIn ben ik door verschillende bedrijven benaderd om stage te komen lopen, waaronder OfficeGrip. Officegrip nodigde mij uit om een keertje langs te komen voor een gesprek. Tijdens het gesprek hebben we besproken wat de verwachtingen waren van OfficeGrip, maar ook wat de verwachtingen waren van mij als stagiair.

Waren er nog andere bedrijven waarin je geïnteresseerd was?

Ik heb aan de hand van mijn zoektocht naar een stage op LinkedIn telefonisch contact gehad met verschillende bedrijven. Hierop volgde ook nog een aantal uitnodigingen voor een gesprek. Omdat het gesprek dat ik al eerder met OfficeGrip had gehad me erg beviel, heb ik eigenlijk snel een keuze kunnen maken. Het regelen van mijn stage bij OfficeGrip ging eigenlijk zo snel dat ik tegen andere bedrijven heb gezegd dat ik al een stage gevonden had.

Hoe verliep je sollicitatie?

In principe waren er vanuit mijn opleiding twee stageplekken beschikbaar bij OfficeGrip. Een van deze functies vond ik interessanter omdat deze meer tegen de consultancy kant aan zat. Dit is ook een branche waarin ik mezelf later zie werken. Uiteindelijk zijn er vijf mensen van mijn opleiding op gesprek geweest. Het was dus nog niet zeker of ik de stageplek die ik op het oog had zou krijgen. Drie dagen na het gesprek werd ik gebeld door OfficeGrip om een afspraak te maken voor een opvolgend gesprek. Bij dit gesprek is er vooral gekeken of er een klik was tussen mij en mijn stagebegeleider. Aan het einde van het gesprek kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk zou worden aangenomen. Hierna volgde nog een gesprek met de HR-manager om de formaliteiten zoals het contract te bespreken en te ondertekenen.

Hoe bevielen de eerste paar weken?

Het is natuurlijk altijd eventjes wennen als je aan de slag gaat bij een nieuw bedrijf. De eerste paar weken leer je veel over hoe het er binnen de organisatie van OfficeGrip aan toe gaat. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je komt meer te weten over hun rol binnen de organisatie. Tijdens de eerste week van OfficeGrip kregen we een soort introductieweek waarbij verschillende stagiaires van verschillende opleidingen en afdelingen werden ingewerkt. Ik vond dit persoonlijk erg interessant en leerzaam. Nadat de introductieweek over was werd ik eigenlijk gelijk al aan het werk gezet. In het begin had ik soms wat moeite met mijn stageopdracht omdat ik niet helemaal wist wat er precies van me werd verwacht. Uiteindelijk is dit allemaal gewoon goed gekomen. Naast mijn stageopdracht ben ik veel nevenactiviteiten gaan doen. Door dit proces heen werd alles voor mij steeds duidelijker en werd ik steeds beter in de uitvoering van mijn werkzaamheden. Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik geen stage liep maar dat ik gewoon onderdeel was van het team. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ik een aantal keren naar een klant ben gestuurd, iets wat ik persoonlijk super leuk vind.

Wat heb je allemaal geleerd tijdens je stage?

Een belangrijke les die ik heb geleerd tijdens mijn stage is dat ik goed moet ondervinden of iets klopt alvorens ik iets aanneem. Tijdens mijn stage ben ik aan de slag gegaan met het optimaliseren van de interne processen bij OfficeGrip. Tijdens dit project heb ik veel collega’s intern gesproken over wat er eventueel beter kan of wat er momenteel allemaal nog fout gaat. Wanneer een aantal collega’s met een bepaald probleem komen ga je er al snel vanuit dat dit ook echt het probleem is. Vervolgens ging ik te snel richting dat specifieke probleem werken, terwijl uiteindelijk bleek dat een andere collega dit totaal anders ondervond. Ik heb dus geleerd hoe belangrijk het is dat er goed onderzoek wordt gedaan voordat er stappen worden genomen in de praktijk. Dus eerst iedereen zijn verhaal uithoren voordat je aan de slag gaat met het project. Dit bespaart namelijk een hoop kostbare tijd die kan worden gebruikt voor andere belangrijke zaken.

Verder ben ik tijdens mijn stage aan de slag gegaan met Microsoft Dynamics. Dit was een project naast mijn stageopdracht. Na de eerste week van mijn stage ging er een nieuwe collega aan de slag met Dynamics. Aangezien deze nieuwe collega dezelfde opleiding had gedaan als ik en Dynamics in mijn vakgebied valt, vond ik dit erg interessant. Door mijn onderzoek bij OfficeGrip had ik een goed beeld gekregen over wat de afdeling Projecten wel of niet nodig had. Ik heb hierdoor tijdens mijn stage de mogelijkheid gekregen om mijn collega te ondersteunen in het Dynamics traject. Op een gegeven moment ben ik hier zo erg ingerold dat ik zelf onderdelen van het project aan het draaien en opleveren was.

Je bent blijven werken bij OfficeGrip na je stage. Hoe is dat tot stand gekomen?

 Ongeveer op de helft van mijn stage had ik een gesprek met mijn stagebegeleider. Bij dit gesprek vroeg hij waar ik zou gaan afstuderen en of ik eventueel interesse had om dit bij OfficeGrip te gaan doen. Ik heb toen gezegd dat dat me super leuk zou lijken, omdat ik OfficeGrip echt een top werkgever vind. Helaas is het vanuit mijn opleiding niet toegestaan om de meeloopstage op hetzelfde adres te doen als de afstudeerstage. Toen is mij gevraagd wat ik er van vond om eventueel na mijn stage een aantal dagen te blijven werken bij OfficeGrip. Ik heb hier toen goed over nagedacht en hier uiteindelijk mee ingestemd. Door mijn stage heb ik dus een baan aangeboden gekregen waarmee ik erg blij ben omdat ik de mogelijkheid heb gekregen om te doen wat ik leuk vind. Ik ben dagelijks met mensen bezig terwijl ik tegelijkertijd nog steeds een technische rol heb. Dit vind ik gewoon super tof.

Voor wat ben je OfficeGrip het meest dankbaar?

Ik ben erg dankbaar voor de kans die OfficeGrip mij gegeven heeft. OfficeGrip heeft mij de mogelijkheid gegeven om het maximale uit mijn stage te halen. Ik heb een baan op niveau aangeboden gekregen terwijl ik momenteel nog bezig ben met mijn studie. Hetgeen waar ik OfficeGrip dus het meest dankbaar voor ben is het vertrouwen dat ze in mij hadden.