De stage van Jorian op de Support afdeling

Jorian heeft tijdens zijn MBO-studie stage gelopen bij OfficeGrip. Hij kwam hier via zijn eigen netwerk terecht. In dit blog lees je over hoe Jorian zijn stage heeft kunnen omzetten in een parttime baan naast zijn huidige deeltijd HBO-studie BIM (Business IT & management).
Hoe is je keuze tot stand gekomen?

Tijdens mijn MBO-studie kwam ik er via een aantal medestudenten achter dat zij stage hadden gelopen bij een ICT bedrijf, genaamd OfficeGrip. In deze periode was ik zelf ook op zoek naar een stageplek. Ik kwam erachter dat OfficeGrip zich bevond in de buurt van mijn school (Zoomvliet College). Omdat mijn medestudenten OfficeGrip aanraadde, heb ik zelf contact opgenomen met de HR-afdeling.

 

Waren er nog andere bedrijven waarin je geïnteresseerd was?

Mijn vorige stagebedrijf gaf aan dat zij mij graag opnieuw een stage wilden aanbieden. Ik heb hier bewust niet voor gekozen omdat ik graag ook andere bedrijven wou ontdekken. Het leek me juist leuk om nieuwe dingen te leren en andere werkzaamheden te doen. Ik heb dus bewust gekozen voor variatie. OfficeGrip sprak mij aan omdat het mij de mogelijkheid gaf om heel veel verschillende soorten bedrijven te spreken.

 

Hoe verliep je sollicitatie?

Zoals ik al eerder benoemde, kreeg ik een tip van een vriend van dezelfde opleiding. Ik heb zelf contact opgenomen met OfficeGrip. Ik vond mijn sollicitatie vlot verlopen. Ik heb ongeveer een gesprek van een half uur gehad met onze HR-manager, Marjolein. Na dit gesprek heb ik ook nog een kwartier gesproken met mijn leidinggevende. Ik kreeg al relatief snel te horen dat ik was aangenomen.

 

Hoe bevielen de eerste paar weken?

Ik vond de eerste paar weken vrij zwaar omdat je in een keer een hele bak informatie over je heen krijgt. Ik wil hierbij wel benoemen dat ik het inwerktraject als heel fijn heb ervaren. Dit traject heeft voor mij een sterke basis kunnen vormen zodat ik zo goed mogelijk aan de slag kon gaan.

 

Kan je iets vertellen over het inwerktraject?

Tijdens de eerste paar dagen leer je vooral wat OfficeGrip precies doet en hoe zij dit doen. Ik heb om te oefenen toen een paar casussen gehad. Elke dienst die OfficeGrip aanbiedt aan haar klanten wordt in detail uitgelegd. Natuurlijk is dit erg veel informatie om in een keer te verwerken. Ik vond het fijn dat OfficeGrip altijd open stond voor vragen, waardoor ik eigenlijk nooit in de problemen ben gekomen. Het inwerktraject duurde bij mij ongeveer twee weken. Je moet uiteraard wel openstaan om nieuwe dingen te leren. Ik heb het traject niet als moeilijk ervaren.

 

Wat heb je allemaal geleerd?

Ik heb vooral veel geleerd over Microsoft Office 365. Op school leerde je hier erg weinig over. Ook het klantencontact heb ik als een wijze les ervaren. Je merkt dat je door de tijd heen hierin steeds beter wordt. Op school heb ik vrijwel niet geleerd hoe ik het beste met een klant kan spreken. Ik vind het persoonlijk dan ook erg fijn dat ik bij OfficeGrip de kans heb gekregen om dit wel te doen.  Tot slot heb ik mezelf op persoonlijk vlak erg kunnen ontwikkelen. Dit is natuurlijk van meerwaarde voor de rest van mijn leven.

 

Je bent blijven werken bij OfficeGrip na je stage. Hoe is dat tot stand gekomen?

Ik heb mijn stageperiode bij OfficeGrip als erg leuk ervaren. Op een gegeven moment kwam mijn leidinggevende met het voorstel om eventueel te blijven werken bij OfficeGrip. Ik heb wel altijd ook een HBO studie willen doen, dus heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een deeltijdstudie BIM (Business IT & Management) te doen naast mijn werk voor OfficeGrip.  Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om een aantal dagen in de week te werken en tegelijkertijd te studeren. Momenteel werk ik drie en een halve dag per week bij OfficeGrip. De rest van de tijd heb ik vrij voor mijn studie.

 

Voor wat ben je OfficeGrip het meest dankbaar?

Ik ben OfficeGrip dankbaar voor de kans die ik gekregen heb om stage te lopen en er te blijven werken. Ik heb tijdens mijn stageperiode ontzettend veel geleerd, en ook mezelf kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik ben erg blij met mijn huidige baan en de mogelijkheid om werk en een HBO-studie te combineren. Dit vraagt namelijk om genoeg flexibiliteit van de werkgever en OfficeGrip kan dit bieden.

 

Waarom zouden andere studenten stage moeten lopen bij OfficeGrip?

Ik denk dat de meerwaarde van OfficeGrip vooral is dat een stagiair de mogelijkheid krijgt om zich echt te ontwikkelen, zowel op het gebied van kennis als persoonlijke ontwikkeling. Ik denk dat een stagiair bij OfficeGrip meer verantwoordelijkheid krijgt dan op verschillende andere stageplekken. Ik durf dan ook te stellen dat een stage bij OfficeGrip leerzamer is dan op een andere doorsnee ICT MBO stage.

 

Bekijk onze beschikbare stage vacatures op deze pagina!