Ongeveer een jaar geleden begon ik met mijn stage bij OfficeGrip. Ik wou tijdens mijn stage graag meer leren over het vakgebied (online) marketing, het liefst bij een informeel middelklein-bedrijf. OfficeGrip is voor mij hiervoor de ideale invulling geweest. Ik had vooraf nooit gedacht dat mijn stage uiteindelijk zou veranderen in een flexibele bijbaan; het bedenken, ontwerpen, invullen en bouwen van de website die jij nu aan het bekijken bent!

De stage van Chris

VOLGENDE PAGINA

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

Hoe is je keuze tot stand gekomen?

marketing. Naast dat deze kansen en mogelijkheden aanwezig zijn, zocht ik vooral naar een bedrijf die mij de mogelijkheid gaf om hier ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Een passende stage vinden met deze eisen vergt veel vertrouwen vanuit het bedrijf. OfficeGrip liet tijdens de

Ik was echt gericht op zoek naar een online marketing stage. De reden hiervoor is dat ik door mijn opleiding heen (Commerciële Economie) geïnspireerd ben door de mogelijkheden die er zijn binnen deze branche. Voor veel bedrijven liggen er nog steeds (!) ontzettend veel open kansen op het gebied van online

gesprekken vooraf aan mij zien dat zij dit vertrouwen in mij hadden, waardoor het kiezen van een bedrijf voor mijn stage snel gebeurd was. Het bedrijf OfficeGrip sprak me erg aan omdat het voldeed aan mijn vereisten; informeel, MKB & mogelijkheid om bij te dragen aan de afdeling marketing.

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

Ik heb mijn stage gevonden met behulp van LinkedIn. Door een eenvoudige oproep te plaatsen, en deze te laten delen door een docent met veel connecties kwamen er een behoorlijk aantal uitnodigingen binnen voor een gesprek. Ik deelde de oproep in een periode waarin veel bedrijven opzoek gaan naar stagiaires. (Een echte aanrader voor studenten die nog opzoek moeten naar een stage.)

Uiteindelijk heb ik 3 bedrijven gekozen waarbij ik op gesprek ben geweest. Ieder van deze bedrijven had zijn voor- en nadelen. Het bedrijf dat mij het meeste aansprak was uiteindelijk OfficeGrip. Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak, en na mijn tweede gesprek had ik eigenlijk gelijk zin om aan de slag te gaan.

Waren er nog andere bedrijven waarin je geïnteresseerd was?

Ik vond de sollicitatieprocedure bij OfficeGrip vrij vlot verlopen. Zoals al eerder genoemd heb ik twee gesprekken gehad waarin alle formaliteiten en mijn individuele opdracht werden besproken. Hierop volgde nog een telefoontje met de HR-manager en kreeg ik al vrij snel te horen dat ik vanaf eind augustus aan de slag kon. Ik vind dat OfficeGrip tijdens deze periode erg flexibel is geweest. Het maken van afspraken liep erg soepel en de communicatie verliep prima.

Hoe verliep
je sollicitatie?

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

bedrijf is, kreeg ik samen met de andere stagiaires de eerste week vooral training over welke diensten OfficeGrip verkoopt en hoe dit precies allemaal werkt. Hierdoor kreeg ik al snel een goed beeld van de organisatie. Opvallend was dat ik vanaf het begin al de mogelijkheid kreeg om echt mee te denken met

Beter dan verwacht eigenlijk. Mijn stage bij OfficeGrip was voor mij m’n eerste ‘full-time’ job. Vooraf gezien leek dit dus misschien een lastige opgave. Uiteindelijk viel dit echt ontzettend mee. Ik ben tijdens mijn stageperiode bij OfficeGrip geen enkele keer met tegenzin naar mijn stage gegaan. Omdat OfficeGrip natuurlijk een ICT-

spelende ‘issues’ in het bedrijf. Dit maakte iedere stagedag weer een nieuwe uitdaging. Ik heb net zoals verschillende andere stagiaires vaak het gevoel gehad dat ik gewoon werkte voor OfficeGrip en onderdeel was van het team. Ik voelde me in ieder geval zeker geen stagiair.

Hoe bevielen de eerste paar weken?

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

Door mijn stage heen heb ik me bezig gehouden met verschillende projecten en opdrachten. Onderwerpen waarover ik veel heb geleerd zijn marketing automation, GDPR, HTML/CSS/CMS, content creatie, e-mailmarketing en echt nog veel meer. Ook heb ik individueel gesprekken mogen voeren met potentiële & huidige klanten. Dit is een ontzettende boost geweest voor mijn professionele

gedrag. Als stagiair bij OfficeGrip leer je hoe het is om in een dynamische organisatie te werken die nooit stil staat. Naast de lessen die ik heb ontdekt en geleerd binnen het vakgebied online marketing, heb ik ook geleerd hoe het is om te werken binnen een bedrijf. Dit is natuurlijk toegevoegde waarde voor de rest van mijn carrière.

Wat heb je allemaal geleerd?

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

blijven werken bij OfficeGrip. M’n stagebegeleider was erg positief over dit idee en heeft dit vervolgens doorgezet naar de HR-manager. Uiteindelijk ben ik na goedkeuring van de directeur in dienst gebleven bij OfficeGrip. Mijn stagebegeleider heeft vervolgens samen met de HR-manager een aantal opdrachten geformuleerd, waar ik momenteel nog steeds mee bezig ben. Een van deze

Tijdens mijn stage ben ik er achter gekomen dat ik het werken op de marketing afdeling ontzettend leuk en leerzaam vind. In de periode dat mijn stage afliep was ik eigenlijk ook op zoek naar een flexibele bijbaan voor ongeveer 16 uur in de week naast mijn minor Online Marketing Strategie. Ik heb toen een keertje laten vallen bij m’n stagebegeleider dat het me erg leuk zou lijken om naast mijn minor te

opdrachten is het bedenken, ontwerpen en bouwen van een ‘werkenbijOfficeGrip-website’. Jazeker, dat is de website waarop je momenteel dit blog aan het lezen bent. Het werkend-leren traject bij OfficeGrip bevalt me erg goed. Ik zie nog veel kansen bij OfficeGrip voor de marketing afdeling. Voorlopig ben ik hier dus nog niet klaar!

Je bent blijven werken bij OfficeGrip na je stage.
Hoe is dat tot stand gekomen?

VORIGE PAGINA

VOLGENDE PAGINA

Ik ben OfficeGrip het meest dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben getoond, zowel tijdens mijn stage als tijdens mijn officiële werkuren. Hierdoor heb ik van mijn stage een ontzettend leerzame periode kunnen maken, wat voor mij een belangrijk persoonlijk doel was.

OfficeGrip is echt een bedrijf waarbij je kan laten zien wat je in je hebt, waar je het maximale uit jezelf kan halen. Weet je van aanpakken, dan word je hiervoor beloond. Er is ruimte voor nieuwe ideeën, zelfs voor de ideeën van een derdejaars CE-student!

Voor wat ben je OfficeGrip het meest dankbaar?

OfficeGrip is een informeel bedrijf die stagiaires de mogelijkheid biedt om het maximale uit hun stage te halen. Studenten die initiatief tonen, worden hiervoor beloond. Het fijne aan mijn stage vond ik vooral dat ik van mijn begeleider veel vrijheid kreeg om actief bezig te zijn met de projecten en leerdoelen die ik persoonlijk leuk en uitdagend vond. Om deze reden denk ik dat iedereen die het meeste uit zijn stage wil halen goed op zijn/haar plek zit bij OfficeGrip, ongeacht de afdeling waarop je stage gaat lopen.

Waarom zouden andere
studenten stage moeten
lopen bij OfficeGrip?

VORIGE PAGINA

De stage van Chris

Ongeveer een jaar geleden begon ik met mijn stage bij OfficeGrip. Ik wou tijdens mijn stage graag meer leren over het vakgebied (online) marketing, het liefst bij een informeel middelklein-bedrijf. OfficeGrip is voor mij hiervoor de ideale invulling geweest. Ik had vooraf nooit gedacht dat mijn stage uiteindelijk zou veranderen in een flexibele bijbaan; het bedenken, ontwerpen, invullen en bouwen van de website die jij nu aan het bekijken bent!

Hoe is je keuze tot stand gekomen?

Ik was echt gericht op zoek naar een online marketing stage. De reden hiervoor is dat ik door mijn opleiding heen (Commerciële Economie) geïnspireerd ben door de mogelijkheden die er zijn binnen deze branche. Voor veel bedrijven liggen er nog steeds (!) ontzettend veel open kansen op het gebied van online marketing. Naast dat deze kansen en mogelijkheden aanwezig zijn, zocht ik vooral naar een bedrijf die mij de mogelijkheid gaf om hier ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Een passende stage vinden met deze eisen vergt veel vertrouwen vanuit het bedrijf. OfficeGrip liet tijdens de gesprekken vooraf aan mij zien dat zij dit vertrouwen in mij hadden, waardoor het kiezen van een bedrijf voor mijn stage snel gebeurd was. Het bedrijf OfficeGrip sprak me erg aan omdat het voldeed aan mijn vereisten; informeel, MKB & mogelijkheid om bij te dragen aan de afdeling marketing.

Waren er nog andere bedrijven waarin je geïnteresseerd was?

Ik heb mijn stage gevonden met behulp van LinkedIn. Door een eenvoudige oproep te plaatsen, en deze te laten delen door een docent met veel connecties kwamen er een behoorlijk aantal uitnodigingen binnen voor een gesprek. Ik deelde de oproep in een periode waarin veel bedrijven opzoek gaan naar stagiaires. (Een echte aanrader voor studenten die nog opzoek moeten naar een stage.)  Uiteindelijk heb ik 3 bedrijven gekozen waarbij ik op gesprek ben geweest. Ieder van deze bedrijven had zijn voor- en nadelen. Het bedrijf dat mij het meeste aansprak was uiteindelijk OfficeGrip. Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak, en na mijn tweede gesprek had ik eigenlijk gelijk zin om aan de slag te gaan.

Hoe verliep je sollicitatie?

Ik vond de sollicitatieprocedure bij OfficeGrip vrij vlot verlopen. Zoals al eerder genoemd heb ik twee gesprekken gehad waarin alle formaliteiten en mijn individuele opdracht werden besproken. Hierop volgde nog een telefoontje met de HR-manager en kreeg ik al vrij snel te horen dat ik vanaf eind augustus aan de slag kon. Ik vind dat OfficeGrip tijdens deze periode erg flexibel is geweest. Het maken van afspraken liep erg soepel en de communicatie verliep prima.

Hoe bevielen de eerste paar weken?

Beter dan verwacht eigenlijk. Mijn stage bij OfficeGrip was voor mij m’n eerste ‘full-time’ job. Vooraf gezien leek dit dus misschien een lastige opgave. Uiteindelijk viel dit echt ontzettend mee. Ik ben tijdens mijn stageperiode bij OfficeGrip geen enkele keer met tegenzin naar mijn stage gegaan. Omdat OfficeGrip natuurlijk een ICT-bedrijf is, kreeg ik samen met de andere stagiaires de eerste week vooral training over welke diensten OfficeGrip verkoopt en hoe dit precies allemaal werkt. Hierdoor kreeg ik al snel een goed beeld van de organisatie. Opvallend was dat ik vanaf het begin al de mogelijkheid kreeg om echt mee te denken met spelende ‘issues’ in het bedrijf. Dit maakte iedere stagedag weer een nieuwe uitdaging. Ik heb net zoals verschillende andere stagiaires vaak het gevoel gehad dat ik gewoon werkte voor OfficeGrip en onderdeel was van het team. Ik voelde me in ieder geval zeker geen stagiair.

Wat heb je allemaal geleerd?

Door mijn stage heen heb ik me bezig gehouden met verschillende projecten en opdrachten. Onderwerpen waarover ik veel heb geleerd zijn marketing automation, GDPR, HTML/CSS/CMS, content creatie, e-mailmarketing en echt nog veel meer. Ook heb ik individueel gesprekken mogen voeren met potentiële & huidige klanten. Dit is een ontzettende boost geweest voor mijn professionele gedrag. Als stagiair bij OfficeGrip leer je hoe het is om in een dynamische organisatie te werken die nooit stil staat. Naast de lessen die ik heb ontdekt en geleerd binnen het vakgebied online marketing, heb ik ook geleerd hoe het is om te werken binnen een bedrijf. Dit is natuurlijk toegevoegde waarde voor de rest van mijn carrière.

Je bent blijven werken bij OfficeGrip na je stage. Hoe is dat tot stand gekomen?

Tijdens mijn stage ben ik er achter gekomen dat ik het werken op de marketing afdeling ontzettend leuk en leerzaam vind. In de periode dat mijn stage afliep was ik eigenlijk ook op zoek naar een flexibele bijbaan voor ongeveer 16 uur in de week naast mijn minor Online Marketing Strategie. Ik heb toen een keertje laten vallen bij m’n stagebegeleider dat het me erg leuk zou lijken om naast mijn minor te blijven werken bij OfficeGrip. M’n stagebegeleider was erg positief over dit idee en heeft dit vervolgens doorgezet naar de HR-manager. Uiteindelijk ben ik na goedkeuring van de directeur in dienst gebleven bij OfficeGrip.

Mijn stagebegeleider heeft vervolgens samen met de HR-manager een aantal opdrachten geformuleerd, waar ik momenteel nog steeds mee bezig ben. Een van deze opdrachten is het bedenken, ontwerpen en bouwen van een ‘werkenbijOfficeGrip-website’. Jazeker, dat is de website waarop je momenteel dit blog aan het lezen bent. Het werkend-leren traject bij OfficeGrip bevalt me erg goed. Ik zie nog veel kansen bij OfficeGrip voor de marketing afdeling. Voorlopig ben ik hier dus nog niet klaar!

Voor wat ben je OfficeGrip het meest dankbaar?

Ik ben OfficeGrip het meest dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben getoond, zowel tijdens mijn stage als tijdens mijn officiële werkuren. Hierdoor heb ik van mijn stage een ontzettend leerzame periode kunnen maken, wat voor mij een belangrijk persoonlijk doel was. OfficeGrip is echt een bedrijf waarbij je kan laten zien wat je in je hebt, waar je het maximale uit jezelf kan halen. Weet je van aanpakken, dan word je hiervoor beloond. Er is ruimte voor nieuwe ideeën, zelfs voor de ideeën van een derdejaars CE-student!

Waarom zouden andere studenten stage moeten lopen bij OfficeGrip?

OfficeGrip is een informeel bedrijf die stagiaires de mogelijkheid biedt om het maximale uit hun stage te halen. Studenten die initiatief tonen, worden hiervoor beloond. Het fijne aan mijn stage vond ik vooral dat ik van mijn begeleider veel vrijheid kreeg om actief bezig te zijn met de projecten en leerdoelen die ik persoonlijk leuk en uitdagend vond. Om deze reden denk ik dat iedereen die het meeste uit zijn stage wil halen goed op zijn/haar plek zit bij OfficeGrip, ongeacht de afdeling waarop je stage gaat lopen.